søndag, mai 22, 2016

LITT (-sent, men godt!) OM VÅR 17. MAI!

Tradisjonen tro, starter vi alltid 17. mai med familie og venner på frokostsnitter. Jeg lager hjemmelade snitter hver kveld 16.mai og dekker et frokostbord som lett kan pyntes om til brunch senere på dagen når gjestene kommer sigende inn, etterhvert som barna har gjort seg ferdig med tog, is, pølser og gassballonger!
En ispause på jobben til pappa, hører med. 
Og det er ikke alltid like lett å posere, gå trapp og spise is samtidig!!
Etter frokosten tar vi alltid turen ned til byen for å se kusiner & fettere gå i barnetoget. Spesielt stor stas er det når de som spiller i korps går forbi oss. Da roper og hujer vi høyt hurra så alle skal være sikker på at vi har familie og venner vi kjenner akkurat her! Særlig heldig med været var vi egentlig ikke, men så lenge regne holdt seg borte under toget er bunadsvær helt greit. Etter barnetoget er det alltid is & gassballongjakt - uansett vær!!


VELDIG viktig at man får tak i rett ballong! Hos oss måtte det være en stk rød lynet racerbil og en stk blå politihelikopter. Begge henger forøvrig ennå oppe i taket enda. Imponerende! Og siden Albert mistet sin første ballong etter ca 10 minutter, og farmor elskverdig kjøpte en ny til ham. Var det veldig greit at de i år ikke kostet blodpris slik de vanligvis gjør! For i år var det bare lokale idrettslag som hadde lov å selge ballonger i byen vår.

Når is og ballonger var på plass etter en tur innom jobben til bankmannen, tok vi turen hjem igjen hvor gjestene begynte å strømme på. Siden folk kommer og går hele dagen, er det buffet som gjelder hos oss. Med bobler i glassene, både varme og kalde retter, pølser og is til barna (-og noen voksne også, selvsagt!!), er dette greit på en slik dag. Resten av dagen gikk med til skolebesøk, korpskonsert, mere is, mere mat og bobler, og siste gjest takket for seg litt før klokken 20. Da hadde både liten & stor fått nok feiring!


Jada, jeg vet det snart er en uke siden 17. mai!?!

Men jeg sliter med å få hverdagen til å gå opp her i heimen - derfor dette seine 17. mai innlegget. Mai er den desidert travleste måneden -etter jul, her hos oss. Og bloggen kommer nok sist på min 
todo-list. Den kommende uken blir heller ikke noe unntak, dessverre...

- Men heng med. Ikke gi meg opp, jeg kommer sterkere tilbake!


SHARE:

1 kommentar

  1. Høres ut som en perfekt 17. Mai feiring!! Jeg ble så inspirert av hvordan du løser serveringen på denne dagen, det er jo alltid litt vanskelig synes jeg... Kanskje du kunne skrive litt mer detaljert om dette? Feks hva du serverte og når du lager det.. Snittene så utrolig gode ut!!

    Hilsen, Lene ��

    SvarSlett

Blogger Template Created by pipdig