søndag, november 06, 2016

FREDAGSCOCKTAIL - VARM EPLEMOST & ROM




Selv om det er søndag, byder jeg på fredagens cocktail!

Kaldt ute og høstens første snøfall, -det måtte bli noe varmt i glasset! For min del står det ofte mellom noe med sjokolade, eller vår egenproduserte eplemost, -og det ble det. Sammen med varm drikke denne fredagen spiste vi verdens enkleste ostefondue. Jepp, du leste riktig. Fondue! Noe mere retro skal du lete lenge etter, men denne varianten er så enkel at selv bankmannen fikser den!





Men først: 
VARM EPLEMOST

4 dl eplemost
skiver av en klementin
noen biter ingefærrot
2 kanelstenger
1 stjerneanis
2 ts brunsukker

Varm alt sammen på lav varme i ca 10 minutter.

Bruk glass som tåler varme og fyll 4cl Mørk Rom i hvert glass og en gløggmix med nøtter som du liker. Jeg bruker en blanding av tørkede eplebiter, mandler og tranebær.
Fyll glassene med den varme mostblandingen.

Ostefondue lager du ved å varme en hel Chaumes ost i ovnen på 200C i 15 minutter. Samtidig lager du krutonger av en baguette som du også steker i ovnen med litt olivenolje og Maldonsalt.

God & enkel høstmat.



SHARE:

Ingen kommentarer

Legg inn en kommentar

Blogger Template Created by pipdig